Sot mbajtëm ceremoninë zyrtare për hapjen e korridoreve të reja ajrore që lidhin Republikën e Kosovës dhe Republikën e Shqipërisë

 Bashke me Kryeministrin Kurti, Ambasadorin e Gjermanise ne Kosove, Jörn Rohde, drejtorin e Agjencionit te Sherbimit te Navigimit Ajror, Samir Bllacaku, si dhe perfaqesues diplomatike, kolege dhe bashkepunetore, shenuam ngjarjen historike te hapjes se korridoreve te reja ajrore qe lidhin Republiken e Kosoves dhe Republiken e Shqiperise, si nje prej te arriturave me te rendesishme drejt perpjekjeve te vazhdueshme per normalizimin e hapesires ajrore te Kosoves. 

 

Shkurtimi i trajektoreve te fluturimeve per dhe nga Kosova per 08-12 minuta, e ben aeroportin e Prishtines me konkurrues me aeroportet e tjera ne rajon. Ulja e kostove te fluturimit jo vetem qe ndikon ne uljen e shpenzimeve per linjat ajrore, por gjithashtu kontribuon ne uljen e emetimit te gazrave serre, duke sherbyer si nje deshmi e perkushtimit tone ndaj mbrojtjes se mjedisit dhe perkrahjes se praktikave te qendrueshme ne fushen e aviacionit.


Ndersa sot po e festojme kete arritje te rendesishme, eshte e domosdoshme qe te vazhdojme me tej me punet e bashkerenduara me te gjithe akteret per normalizimin e hapesires se larte ajrore, perfshire ketu kontrollin e plote mbi hapesiren ajrore te larte, ku bashke me ASHNA, si nje lojtar kyq ne kete proces, si ne aspektin teknik ashtu edhe profesional, po angazhohemi maksimalisht ne kete drejtim.

Foto Galeria

Video Galeria