Ministri

Lumir AbdixhikuMinistër i Infrastrukturës dhe Ambientit

Tel.: 00 383 38 200 32 041
E-mail: [email protected]
Facebook: [email protected]
Tëitter: @abdixhiku

Kombësia: Kosovar

Vendi dhe data e lindjes: 22 Prill 1983, Prishtinë, Republika e Kosovës
   
Profesioni: Ekonomist


PËRVOJA E PUNËS

Ministria e Infrastrukturës dhe Ambientit
3 shkurt 2020 -> tani
Ministër i Infrastrukturës dhe Ambientit
10 000, Prishtinë, Republika e Kosovës
Qeveria

Parliamenti i Kosovës
7 Shtator 17 → 02 shkurt 2020
Anëtar i Parlamentit, Kryetar i Komisionit për Buxhet dhe Financa
10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Qeveria

Kolegji Riinvest
1 Tetor 07 → tani
Ligjerues i lëndës: mikroekomi
10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Bartës privat i arsimit të lartë

Instituti Riinvest
1 Jan 10 → 17 Maj 17
Drejtor Ekzekutiv
10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Institut për hulumtime
Përgjegjës për organizimin e institucionit, mbikëqyrjen dhe zbatimin e projekteve, drejtimin e politikave që punësojnë dhe avancojnë stafin administrative dhe atë hulumtues, përfaqësim dhe përgjegjës për sigurimin e qëndrueshmërisë financiare të institucionit. Përgjegjës për hartimin, zhvillimin dhe zbatimin e planeve strategjike për organizatë.

Instituti Riinvest
1 Mar 05 - 31 Dhjetor 09
Hulumtues i Avancuar
10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Institut për hulumtime

Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur
1 Mar 12 → 30 Prill 16
Anëtar i Bordit
Imzot Nike Prela Vila 13, 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Fondacion

Koha Ditore
1 Mar 12 → 17 Maj 17
Autor i kolonës javore
Sheshi Nëna Terezë, 10000 Prishtinë, Republika e Kosovës
Shtypi ditorKONSULENCA NDËRKOMBËTARE

Prill dhe Qershor 2015
Konsulent
Center for International Private Enterprise (CIPE), Washington D.C
Kompletimi i dy punëtorive për ndërtimin e kapaciteteve në Gaziantep, Turqi, për organizatën partnere të CIPE-së , Forumi Sirian Ekonomik (SEF) anëtarët e bordit dhe stafin.

Shkurt 2014

Konsulent
Organization for Economic Co-operation and Development (OECD), Paris
Përfundimi i analizës hulumtuese në raportet tregtare ndërmjet vendeve të BallkanitRRJETËZIMI
Free Enterprise and Democracy NetworkARSIMIMI

Ph.D. në Ekonomi
23 Aug 09 → 11 Nov 13
Teza e PhD-së : " Përcaktuesit e Evazionit të Taksave të Biznesit në Ekonomitë në Tranzicion”
Staffordshire University
College Road, ST4 2DE Stoke on Trent (Mbretëria e Bashkuar)

MSc në Ekonomi dhe Analizë Biznesore
15 Korrik 05 – 6 Gusht 06
Staffordshire University
College Road, ST4 2DE Stoke on Trent (Mbretëria e Bashkuar)

BSc in Management and Informatics
1 Tetor 01 - 21 Gusht 04
Universiteti i Prishtiës (Universitet Publik)
Nëna Terezë, 10000 Prishtinë, Republika e KosovësSHKATHTËSI PERSONALE DHE KOMPETENCAT

Gjuha amtare:
Gjuha Shqipe


Gjuhë të tjera: Gjuhë Angleze, Serbo-Croatian

Shkathtësitë kompjuterike
MS Office Package (Word, Excel, Access, Outlook, Front Page, MS Project) SPSS
STATA MFIT LIMDEP
Publisher Corel Package
Adobe Package1.    Koncesionimi i aeroportit, 2015. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Vokrri Visar, Ejupi Bujar. Publikuar nga: Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur.

2.    Privatizimi i Sektorit të Energjisë, 2015. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Vokrri Visar, Pozhegu Dren. Publikuar nga: Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur.

3.    Autostrada e Shkupit, 2015. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Zogaj, Alban, Vokrri Visar. Publikuar nga: Fondacioni Kosovar për Shoqëri të Hapur.

4.    Potencilaet ekonomike në Mitrovicën veriore, 2015. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Gashi Diellza, Mehmeti Ilire. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

5.    Klima e biznesit në Kosovë: Një perspektivë kros-regjionale. 2014. Autorët: Abdixhiku Lumir, Nixha Agon, Gashi Diellza, Hyseni Premton, Beqiri Gent and Hashani Alban. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

6.    Transparenca në Kosovë: Një koleksion i artikujve të shkurtër. 2014. Autorët: Abdixhiku Lumir, Shllaku Luan, Hashani Alban, Gashi Diellza, Nixha Agon, Hyseni Premton, Mustafa Saxhide and Reçica Fisnik. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

7.    Ku shkojnë kosovarët: Një studim mbi migracionin kosovar. 2014. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Beqiri Gent. Publikuar nga: Kosovo Foundation for Open Society.

8.    Të paguash ose të mos-paguash: Një perspektivë biznesi e informalitetit në Kosovë. 2013. Autorët:: Abdixhiku Lumir, Zeka Etida, Hyseni Premton, Leuther Julia, Beqiri Gent, Hashani Alban and Nixha Agon. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

9.    Performanca, Barrierat dhe Besimi i Biznesit në Kosovë 2013. Autorët: Abdixhiku Lumir, Nixha Agon and Beqiri Gent. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

10.    Qeverisja e Korporatave në Ndërmarrjet Publike në Kosovë. 2013. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Mustafa Saxhide and Beqiri Gent. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

11.    Përmirësimi i transparencës dhe qeverisjes së fondeve publike: Prokurimi Publik

12.    Procesi në Kosovë.2012. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Mustafa Saxhide, Reqica Fisnik, Beqiri Gent, Gashi Diellza, Rizvanolli Artane, Mehmeti Ilire, Jusufi Zana and Nixha Agon. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

12.    Pas mëngjesit: Jeta pa Mbikëqyrje - Një përmbledhje kritike e përparimit kundër planit të Ahtisaarti për të zgjidhur statusin e Kosovës dhe disa çështje të pazgjidhura. 2012. Autorët: Abdixhiku Lumir, Bajrami Agron, Doli Dren, Korenica Fisnik and Shields Derek. Publikuar nga: Grupi për studime ligjore dhe politike

13.    Përmirësimi i përfshirjes së komunitetit të biznesit serb të Kosovës në aktivitetet ekonomike në Kosovë. 2012. Autorët: Abdixhiku Lumir, Zogaj Alban, Reçica Fisnik, Hashani Alban, Jaka Dita, Gashi Diellza and Zeka Etida. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

14.    Raporti i zhvillimit njerëzor në Kosovë: Sektori privat dhe punësimi.2012. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Zogaj Alban, Rizvanolli Artane, Koro Levent and Claire Hajaj. Publikuar nga: UNDP Kosovo.

15.    Analiza e Portofolit të Verës në Kosovë. 2012. Autorët: Abdixhiku Lumir, Aliu Fadil, Hashani Alban, Gashi Diellza, Mehmeti Ilire and Cani Shkëlqim. Publikuar nga: Forum 2015.

16.    Shteti dhe Buxheti:” Mind the Bill”. 2011. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Alban, Reçica Fisnik, Gashi Diellza and Zeka Etida. Publikuar nga: Forum 2015.

17.    . Sektori Bankar: Lehtësuesi ose Barrierë. 2011. Autorët: Abdixhiku Lumir, Hashani Albann, Mehmeti Ilire, Gashi Diellza, Jusufi Zana, Beqiri Gent, Kurtolli Edona, Bajrami Fisnik, Gashi Albana and Zeka Etida. Publikuar nga: Instituti Riinvest.

18.    Privatizimi dhe Postprivatizimi në Kosovë: Gjysma e gotës e mbushur, gjysma e gotës bosh. 2008. Autorët: Abdixhiku Lumir, Mustafa Muhamet, Rizvanolli Artane, Hashani Alban, Zogaj Alban, Aliu Fadil, Krasniqi Besnik and Hoxha Durim. Publikuar nga: Forum 2015.

19.    Parimet e ekonomisë dhe roli i qeverisë. 2005: Abdixhiku Lumir, Mustafa Isa, Demukaj Venera, Gashi Petrit, Aliu Fadil and Qosaj Fatime. Publikuar nga: Instituti Riinvest.Çmimet/ mirënjohjet
“PASOS Think-Tank Publication Award 2012”; për punën në “Morning After: Life without Supervision”.

Të tjera
Mbi 200 kolumne të botuara çdo të premte, pjesë e një kolone javore "Letra nga limbo" gazeta kryesore ditore "Koha Ditore".
 

Foto Galeria

Video Galeria

KOSOVO IN UNESCO